VIKEND POTEP: PODČETRTEK - BlueMarble Vagabonds
Vikend potep Podčetrtek
Slovenija

VIKEND POTEP: PODČETRTEK

on
april 2, 2018

Potepuhi smo si zadali cilj, da ne vohljamo le izven meja naše kokoške in da smo kdaj za spremembo tudi “turisti” v naši lepi deželici. In ker so (za razliko od Nanotovih) moje tačke ponavadi mrzle, Bojan pa okreva po poškodbi in zato kolesarska sezona še ni odprta, sem ga uspela prepričati, da je idealen čas za savne, ki jih običajno bolj ali manj stoično prenaša (v “jaz ne morem dihat” stilu 🙂 ). Tako smo se minuli vikend odšli potepat: smer Podčetrtek.

 

IN KAJ VSE LEPEGA PONUJA PODČETRTEK?

 

1. Jelenov greben

Nekje v spominu so mi iz otroštva še ostale skupinice jelenov, ki smo jih hranili, ob tokratnem obisku pa sem že v recepciji komentirala “to je pa idealen kraj za poroko” (in slišala Bojana, ki je debelo pogoltnil 😉 ).

Šalo na stran, posest je res lepa, hrana izredno okusna in gostitelji prijazni, pri čemer mi je bilo resnično všeč, da je v vodenje vpeta vsa družina ter da se hkrati povezujejo z lokalnimi ponudniki, katerih izdelke lahko najdete v lični trgovinici. Sama se nisem mogla upreti domačim piškotom velikim za celo dlan 😉 V primeru, da tam prenočite, lahko koristite tudi njihov wellness, z otroci lahko obiščete Planetarij ali pa hranite  skupine jelenov ter muflonov, ki se lenobno sprehajajo okrog, ob iztegu roke pa pritečejo hitreje kot Nano (in se prav tako veselo pustijo čohljati).

Midva sva prenočila v njihovem gostišču Pod grebenom, ki se nahaja malo nižje v vasici Olimje pri samostanu. Tukaj se poleg prijetnih sob v zgornjem nadstropju nahaja tudi kavarna/čajnica, ki daje tisti ta pravi vtis domačnosti.

 

Preprosti, lokalni, a vseeno profesionalni in izjemno prijetni ter kar je za nas super pomembno – tačkam prijazni. Nano se je imel fajn. Predvsem pa ni mogel nehat vohljat, ko je pa tako dobro dišalo po divjadi 🙂

Booking.com

2. Terme Olimia

O ja, vsekakor me ni zeblo 🙂 Ker je bil Wellness Termalija ob najinem prihodu poln, je to hitro zožalo opcije in kupila sva celodnevno karto za Wellness Orhidelia. Tako mi Bojan ni mogel sitnariti, zakaj morava zapraviti 40€, da se bova “zašvicala” 😉 Pa se je na koncu izkazalo, da je zadeva všeč tudi njemu. Kljub temu, da je bil zaradi termina* in vremena wellness še kar poln in nisva imela svojih ležalnikov, ker so bili zasedeni z “brisačkarji”, vseeno ni bilo občutka, da bi bila  gneča prevelika.

Popoldan je bil tako reees sproščujoč – oceno najboljšega wellnessa v Sloveniji imajo vsekakor z razlogom. Sva se odločila, da si naslednjič privoščiva nočitev v njihovem hotelu Sotelia (ki znaša večkratnik običajne cene najinih nočitev 😉 ) in se v Podčetrtek odpraviva med tednom. In morda celo postaneva brisačkarja za en dan.

*del Termalije je trenutno v prenovi, predvidoma do junija

Dopolnjeno 2019: Termalija je že prenovljena in zgleda super!

**brisačkar: oseba, ki zjutraj prinese brisačo na plažo/ležalnik (kljub opozorilom, da to ni dovoljeno) in jo tam pusti cel dan, zato da na njej vsega skupaj leži cca. 2 uri

3. Samostan in čokoladnica

V kolikor se odpravite na izlet ali kopanje v Podčetrtek, vam vsekakor priporočam, da se ustavite tudi tukaj. V vasici Olimje se nahaja minoritski samostan z renesančno arhitekturo (ne spoznam se na arhitekturo, sem dejansko preverila, kakšne vrste je, ker mi je bila všeč 🙂 ), ki lahko na kakšni Instagram fotki izgleda vsaj tako dobro kot Eifflov stolp.

Mojo farmacevtsko dušico pa je zanimala predvsem stara lekarna iz 17.stoletja, ki je ena najstarejših v Evropi ter vrt zdravilnih rastlin, ki se nahaja pred samostanom. Če pridete v skupini, vam pater tudi vse lepo razloži, v najinem primeru, pa sva prejela brošuro in sem nato jaz utrujala Bojanu s predavanjem. V “novem delu” stare lekarne je mogoče kupiti tudi zdravilne čajčke in tinkture.

V neposredni bližini samostana se nahaja še čokoladnica, mimo katere pač ne moreš. Čokoladne praline so zdržale ravno do kave “Pod grebenom”.

4. Amon Olimje

Še ena domačija, če ne kar posestvo, definitivno vredno obiska. Poleg sob imajo tudi restavracijo, pokušine vin in za bolj zahtevne goste tudi golf. Naša prvotna izbira za nočitev po priporočilu prijateljice, a ker žal tukaj Nano ni mogel prespati, smo se nato odločili za Jelenov greben. Pa sva vseeno šla tja razvajat brbončice v sklopu Tedna restavracij. Mmmm, dobro, dobro, in še enkrat dobro! Pa morda namig moškemu delu: Bojan se je prvič na tednu restavracij res najedel 😛 Domač ambient, izredno okusna hrana s prijazno postrežbo, pa še cene so žepkom prijetno prijazne. Všečno!

P.S. Namignili so mi, da se v bodoče pripravlja nastanitev, ki bo tudi za kosmatince. Držimo pesti da res, bomo preizkusili in vam bo Nano poročal.

5. Ostalo

Poleg že zgoraj naštetega pa še nekaj idej za vikend pobeg v Podčetrtek, ki so nama ostale na listi:

Koča pri Čarovnici – dežela pravljic in domišljije: še ena stvar, ki se je bežno spomnim iz otroštva, ampak mi je bila tako všeč, da moram obvezno iti ponovno 😉 Za otroke in otroke po srcu 🙂

Grad Podčetrtek in Grad Podsreda

Muzej stare opreme Podčetrtek

Kozjanski Park – naravne znamenitosti

 

Že iščeva ideje za naslednji vikend !

 

TAGS
Jezikava še drugače
Kdo sva in kam sva šla?

 

Sva Sandra in Bojan, potepuha v iskanju novih doživetij. Po naši frnikoli običajno vandrava v družbi nepogrešljivega člana na štirih tačkah, ki sliši na ime Nano.

Ker je življenje prekratko, da bi se spraševala “kaj pa če”,  pa sva jeseni spakirala nahrbtnike ter se odpravila na dolgo poročno potovanje. S tabo deliva najine dogodivščine, potepuške nasvete ter predloge za tvoja bodoča potepanja.

Pokukaj na blog, morda potepuški žužek piči tudi tebe 😉

 

Pošnofaj okoli
Povšečkaj naju na Facebooku, da boš na tekočem ;)

Social LikeBox & Feed plugin Powered By Weblizar

Najine dogodivščine na ostalih socialnih kanalčkih
POMEMBNA ZADEVA
Skleni zavarovanje
Na dolgi poti vse prav pride :)

Kava sploh. Pivo še bolj 😉 Če želiš, lahko s klikom na spodnji gumb častiš eno ali drugo, tako bova imela še več energije za nove dogodivščine, ki jih bova delila s tabo 🙂

Trenutna lokacija na frnikoli