EL TUNCO "LAJF" IN SLAPOVI TAMANIQUE - BlueMarble Vagabonds
Super deblo za čepet gor..če le ne bi sonce tako žgalo! :)
Salvador

EL TUNCO “LAJF” IN SLAPOVI TAMANIQUE

on
januar 27, 2019

Teh nekaj dni, ki sva jih preživela v Salvadorju, sva bila stacionirana v obalnem kraju El Tunco, kjer so največja atrakcija zagorela fit telesa s surfom pod roko, v povprečju 10 let mlajša od naju. 😛 Če jim uspe vstati od žura prejšnjo noč, zgodaj zjutraj lovijo valove in se okrog 10 ure že hladijo s sveže pripravljenim smoothijem. 😉 Ja, surferska mini vasica, s »čil-out vajbom« in pivom za 1$, kjer se lahko poleg surfanja kvečjemu namakaš v bazenčku pred hostlom in se prestavljaš iz ene viseče mreže v drugo. In točno to sva počela midva. 😛

Sicer sem se sama želela optimistično udeležiti vadbe joge, pa sva s sosedo Avstrijko ugotovili, da je inštruktorica odšla v Gvatemalo in se vrne neznano kdaj (druga joga pa je bila kar 10$/vadbo, kar skoraj ni za popotniško denarnico :D). Prav tako sva z Bojanom želela iti na vulkan Sveta Ana (z jezerom v vulkanskem kraterju!), pa je bil ta zaradi premočnega vetra zaprt. V bistvu sva imela srečo, da sva to izvedela dan pred rezervacijo – namreč obvestil o tem ni nikjer, tako da se lepo pripelješ k vznožju in ti šele tam povejo, da ne moreš na vrh. In si ob 50$ (toliko namreč stane tura iz El Tunca, če pa imaš najet avto, pa se seveda odpelješ tja in plačaš le majhno vstopnino).

Raj za surferje!

Ker gre v tretje rado, nama je je vsaj uspelo obiskati slapove Tamanique v bližini kraja El Tunco.

Midva sva izletek sicer rezervirala v agenciji Tunco Life, kjer sva plačala 15$ na osebo. Oni te dejansko odpeljejo do vasice, kjer te prevzame lokalni vodič in te odpelje do slapov. Mimogrede, pešpot sicer ni noben kunšt, in do slapov se zlahka odpraviš sam, a pohajkovanje v lastni režiji v centralni Ameriki vedno pride s tistim »kaj pa če«.Vsekakor pa lahko privarčuješ nekaj dolarjev, če se do vasice odpraviš z lokalnim avtobusom in tam povprašaš za vodiča. Ali pa kar pišeš g. Melvin Salinas (njegov FB), ki je peljal do slapov naju.:)

Pogled na polja kav in koruze

Pogled na polja kav in koruze

Fantastičen striček, ti rečem. Midva sva poleg sprehoda tako imela še dve učni uri zgodovine, etnologije in geografije 😉 Melvin je znal povedati vse o civilni vojni, migracijah v Ameriko, pa tudi o tem kako žanjejo koruzo in iz katerih lupin sadežev se delajo posodice za vodo, ki jih s seboj nosijo pastirji. Ne vem sicer, kdaj je postal ekspert v kmetovanju, ker njegov zgornji del telesa pokrivajo številni zbledeli (na pol odstranjeni?) tatuji, ki pričajo morda o nekoliko drugačni “poslovni poti” najinega vodiča v mladih letih. 😉  Kakorkoli, dal nama je natančna navodila, kako si doma vzgojiti avokado! 🙂

Vodič med razlago pridelave avokada

Vodič med razlago pridelave avokada

Do slapov prispeš po kakšne pol ure hoje navzdol, pri čemer je zadnji del potrebno kar malo plezati s pomočjo vrvi, tako da ženska populacija brez natikačev prosim! Škoda res, ker so vsi slapovi nekje na takih mestih, da se najprej lepo sprehodiš navzdol, se skopaš, nato pa te čaka plezanje nazaj v hrib! Človek bi nato potreboval še bazen na vrhu. 😉 Proti koncu spusta zaslišiš žuborenje in pod sabo zagledaš ozko sotesko, po kateri se vije malo večji potoček. Ko dosežeš dno, pa se soteska odpre in pred tabo razprostre razgled na sploh-ne-tako-majhen slap in velik naravni bazenček prelepe turkizne barve! Ta je namenjen kopanju, medtem ko so majnjši tolmunčki in slapovi nad njim malo težje dostopni. Bojan je skakal okrog s fotoaparatom v roki (pa izkupiček ravno ni bil najboljši, ker je sonce tako močno sijalo 😉), jaz pa hop v vodo!

Slap vs. Sandra

Slap vs. Sandra

Res fantastična ideja za vroč dan, ker je voda božansko hladna, slapovi pa so res lepi. Tisti bolj pogumni lahko skočijo tudi iz bazenčka v bazenček. Kakšne 4m menda. Ampak ne hvala, to prepustim drugim.😊 Vsekakor pa je bil izlet super!

Tolmunček je predaleč zame

Tolmunček je predaleč zame

 

Skok za pogumne!

In še skok za pogumne!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jezikava še drugače
Kdo sva in kam sva šla?

 

Sva Sandra in Bojan, potepuha v iskanju novih doživetij. Po naši frnikoli običajno vandrava v družbi nepogrešljivega člana na štirih tačkah, ki sliši na ime Nano.

Ker je življenje prekratko, da bi se spraševala “kaj pa če”,  pa sva jeseni spakirala nahrbtnike ter se odpravila na dolgo poročno potovanje. S tabo deliva najine dogodivščine, potepuške nasvete ter predloge za tvoja bodoča potepanja.

Pokukaj na blog, morda potepuški žužek piči tudi tebe 😉

 

Pošnofaj okoli
Povšečkaj naju na Facebooku, da boš na tekočem ;)

Social LikeBox & Feed plugin Powered By Weblizar

Najine dogodivščine na ostalih socialnih kanalčkih
POMEMBNA ZADEVA
Skleni zavarovanje
Na dolgi poti vse prav pride :)

Kava sploh. Pivo še bolj 😉 Če želiš, lahko s klikom na spodnji gumb častiš eno ali drugo, tako bova imela še več energije za nove dogodivščine, ki jih bova delila s tabo 🙂

Trenutna lokacija na frnikoli